Financiële regelingen

Minder te besteden? Maak dan gebruik van deze regelingen! Want kinderen horen gewoon mee te doen 

Iedereen in Assen moet kunnen meedoen. Voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren is meedoen aan culturele en sportactiviteiten belangrijk. Geldgebrek mag niet de reden zijn dat zij aan de kant blijven staan. Daarom zijn er voor mensen met een laag inkomen verschillende regelingen. De meedoenpremie van de gemeente en het jeugdsportfonds/jeugdcultuurfonds. In 2016 is er des te meer reden om van deze regelingen gebruik te maken. Want je komt eerder in aanmerking voor een bijdrage en je kunt meer aanvragen.

Meedoenpremie

In 2016 kan iedereen met kinderen tussen de 4 en de 18 jaar en een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm de Meedoenpremie aanvragen. Per kind kun je dan een bedrag besteden bij de Meedoenwebshop. Hier vind je allerlei zaken op het gebied van school, schoolspullen, sport, sportkleding of cultuur, zoals muziekles, theater, dans enz. Heb je al een uitkering via Werkplein Baanzicht dan krijg je deze premie vanzelf. Als je weinig verdient in loondienst of zelfstandige, moet je de premie zelf aanvragen. Informatie hierover en de bijstandsnormen kun je opvragen bij Werkplein Baanzicht of kijk op www.meedoenassen.werkpleinbaanzicht.nl.

Jeugdsportfonds/Jeugdcultuurfonds (JSF/JCF)

Het JSF/JCF wil kinderen en jongeren tot 18 jaar laten sporten of deelnemen aan culturele activiteiten, zoals muziek, theater, dans enz. Bij het JSF/JCF doe je niet zelf een aanvraag. Dit gebeurt door een tussenpersoon. Deze kijkt naar je financiële situatie en besluit of je een bijdrage krijgt. Deze tussenpersonen zijn bijvoorbeeld leraren, maatschappelijk werkers, huisartsen en vrijwilligers van Stichting Leergeld. Mensen die allen met kinderen werken. Voor het JSF/JCF gaat het om je inkomen en wat je hebt te besteden. Je krijgt daardoor eerder een bijdrage. Op zoek naar zo’n tussenpersoon? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., kijk op http://drenthe.jeugdsportfonds.nl/ of bel met contactpersoon Dirk van Leeuwen, 088-0128188 of 06-51329915. 

In 2016 mag je een beroep doen op de Meedoenregeling én het JSF/JCF. Je gebruikt dan bijvoorbeeld de meedoenpremie voor schoolspullen. Om je kind te laten sporten of aan een culturele activiteit te laten deelnemen kun je dan een beroep doen op het JSF/JCF. 

Stichting Leergeld

De Stichting Leergeld werkt als een vangnet voor mensen die niet in aanmerking komen voor de Meedoenpremie of de JSF/JCF. Stichting Leergeld gaat met 130% van de bijstandsnorm uit van een hogere inkomensgrens. Ze kijken naar je totale financiële situatie. Als blijkt dat door uiteenlopende redenen kinderen tot 18 jaar niet kunnen meedoen aan schoolactiviteiten zoals schoolreis, schoolboeken, vakgerichte schoolkleding, laptop/tablet, fiets, dan kunnen zij hier in bijspringen. Ook geven ze geld zodat je kinderen kunnen sporten of aan cultuur kunnen doen. Meer weten over de Stichting Leergeld? Op de website vind je meer informatie: www.leergeld.nl/noorddrenthe/.