Informatie TopKids/Jeugdafdeling G-voetbal

Het G-voetbal, en dus ook Topkids, maakt deel uit van de grote familie die Asser Boys is.  

Voor wie is Topkids

Hou jij van voetbal en vind jij het lastig om in een gewoon voetbalteam mee te doen? Dan is Topkids misschien wel wat voor jou. Topkids is een voetbalteam voor jongens en meisjes van 6 tot en met 18 jaar die binnen gewone teams geen aansluiting vinden. Als dat ook voor jou geldt, ben je dus van harte welkom bij de Topkids. Als je geïnteresseerd bent, kom dan gerust een paar keer kosteloos en vrijblijvend meetrainen! 

Plezier staat voorop! 

Het motto is: ‘normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet’. De voetbalregels zijn dus voor het G-voetbal hier en daar wat aangepast. Het gaat bij ieder kind vooral om het plezier in het spel! Het G-voetbal is meer dan alleen voetbal. Ook de sociale betekenis en vriendschap zijn belangrijk. Daarom doet bij ons iedereen mee, op de trainingen en in de wedstrijden. Want meedoen is belangrijker dan winnen!

 

Trainingen en competities

De Topkids trainen één keer per week, op dinsdagavond van half zeven tot half acht. We spelen buiten op het kunstgrasveld.

De jeugd G-voetballers spelen hun wedstrijden op een aangepast veld met kleine doelen. Voorafgaande aan de wedstrijd worden met de tegenstanders altijd afspraken gemaakt over het aantal spelers en de speeltijd. Het uitgangspunt is dat iedereen zoveel mogelijk aan het voetballen komt.
De KNVB organiseert drie verschillende competities voor de G-jeugd. Een competitie voor pupillen (6 t/m 12 jaar) en twee verschillende competities voor de junioren (13 t/m 18 jaar). Bij de junioren is sprake van een A-categorie en een B-categorie. De A-categorie is voor de wat betere voetballers en de B-categorie voor de meer kwetsbare jongeren. Als Topkids proberen we altijd aan alle G-jeugd competities deel te nemen. Bovendien doen we buiten de competitie om altijd aan enkele toernooien mee. Alle teams spelen in wedstrijdkleding die gratis door de club ter beschikking wordt gesteld. 

Gegevens

Trainingstijd:        Dinsdags van 18.30 tot 19.30 uur, kunstgrasveld Sportpark Lonerstraat 100A
                                         

Trainers:              Jan Horsting en leiders

Leiders:               Bonne van der Kooi (coördinator) 06-52729244 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
                          Willem Timmer en Tjeerd van der Meulen 

Documenten: