Informatie G-voetbal

Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet

Met dit motto wordt duidelijk gemaakt dat G-voetbal ‘gewoon’ voetbal is, maar dat  het spel wordt aangepast, waar dat nodig is. Bijvoorbeeld sommige spelregels en de begeleiding. Kan een speler uitkomen in een regulier recreatief team of competitie, dan speelt hij of zij gewoon mee op dat niveau. Maar zijn er beperkingen die van invloed kunnen zijn op het spel of de mede-sporters, dan is G-voetbal vaak een uitkomst. En ook het G-voetbal maakt deel uit van de grote familie die Asser Boys is.

Voor wie is het G-voetbal

Voor jong en oud die van voetbal houdt en voor wie het lastig is in het gewone voetbal mee te doen. Het G-voetbal is bedoeld voor sporters (m/v) die vanwege een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking beperkt zijn in hun bewegingsmogelijkheden. Als dat ook voor jou geldt, ben je dus van harte welkom bij Asser Boys.
Als je geïnteresseerd bent, kom dan gerust een paar keer kosteloos en vrijblijvend meetrainen met ons! Bij Asser Boys wordt er getraind naar eigen kunnen en inzicht. Iedereen krijgt de kans om op zijn of haar eigen niveau te functioneren. Hierdoor ontstaat er voor de een meer spelplezier en voor de ander meer techniek. Door deze benadering is er ook meer onderling respect en loopt men elkaar niet in de weg. Het G-voetbal moet er tenslotte voor iedereen zijn; voor volwassenen (vanaf 19 jaar) en voor de jeugd (6 t/m 18 jaar).

Meer informatie over het jeugd G-voetbal kun je vinden onder informatie Topkids.

 Plezier staat voorop

Het G-voetbal is meer dan alleen voetbal. Ook de sociale betekenis, integratie en vriendschap zijn van groot belang. Het G-voetbal binnen Asser Boys heeft tot doel iedereen binnen zijn of haar mogelijkheden maximaal plezier te laten beleven aan het voetbalspel. Daarom doet bij ons iedereen mee, op de trainingen en in de wedstrijden. Want meedoen is belangrijker dan winnen! 

Trainingen en competities

Elke dinsdagavond trainen de senioren vanaf 19:00 uur tot 20:00 uur op het kunstgrasveld. De competitie wedstrijden worden gespeeld op de zaterdag. Er wordt gespeeld op een half veld en 8 tegen 8. G-teams van Asser Boys kunnen actief zijn in verschillende klassen. Op alle niveaus gaat het vooral om de spelbeleving en het meedoen.  Behalve in KNVB-competitie verband wordt er zo mogelijk ook gespeeld om de KNVB-Beker. 

Alle teams spelen in wedstrijdkleding die gratis door de club ter beschikking wordt gesteld.

Gegevens

Trainingstijd senioren: dinsdag van 19:00 uur tot 20:00 uur, kunstgrasveld Sportpark Lonerstraat 100A

  • Trainers : Remco Hennipman, Johan Bootsma
  • Leiders  : Remco Hennipman, Jan Hennipman , Johan Bootsma en Henk Schuring 

Documenten: