Asser Boys grijpt net naast periodetitel

Asser Boys kon vandaag de eerste periodetitel winnen in de Derde klasse C. Hiervoor moest Asser Boys zelf de drie punten pakken in Ter Apel en moesten Gieten en Dalen in hun onderlinge wedstrijd gelijk spelen. Dat eerste lukte, maar het tweede ging helaas niet door, doordat Dalen wist te winnen bij Gieten met 2-3 (na een 2-0 ruststand).

Asser Boys zelf begon enigszins rommelig aan het duel in Ter Apel tegen de plaatselijke FC. René Westerveen was in de beginfase nog wel eenmaal gevaarlijk nadat hij zichzelf goed vrijspeelde, maar vervolgens waren er vooral schoten vanuit de tweede lijn. Dit bleek niet genoeg om een doelpunt te forceren. FC Ter Apel wist hier weinig tegenover te stellen, waardoor beide teams gingen rusten bij een 0-0 stand.

De tweede helft vertoonde lange tijd eenzelfde beeld. Asser Boys dat wel wilde scoren, maar moeite had om de verdediging van Ter Apel te doorbreken, en een Ter Apel dat hier geen grote mogelijkheden tegenover kon stellen. Om toch nog tot een overwinning te komen besloot Wietze de Jong om meer risico's te gaan nemen. Sebastiaan Coevert kreeg de opdracht om voorin te gaan spelen en ook Rachid Vos werd als invaller in de ploeg gebracht. Dit resulteerde in eerste instantie in een grote kans voor Ter Apel, dat gebruik ging maken van de extra ruimte. Marvin Bodde wist echter uitstekend in te grijpen. In de 86e minuut werd de aanvalslust van Asser Boys alsnog beloond. René Westerveen werd met een diepte-pass weggestuurd en rondde in een 1 tegen 1 situatie met de keeper van Ter Apel koelbloedig af; 0-1. Wat volgde waren een aantal spannende minuten. De wedstrijd Gieten - Dalen werd op de mobieltjes veelvuldig gevolgd en, des te belangrijk, Asser Boys moest zelf ook nog de minimale voorsprong vasthouden. Dit lukte, omdat Ter Apel in de weinige resterende tijd niet meer gevaarlijk kon worden, waardoor de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde bij een 0-1 stand. Echter werd bijna gelijktijdig ook duidelijk dat het Gieten niet meer gelukt was om nog gelijk te maken tegen Dalen. Hierdoor loopt Asser Boys helaas op doelsaldo net de periodetitel mis. Toch waren er tevreden gezichten. En terecht, want Asser Boys weet (opnieuw) een lastige uitwedstrijd te winnen en blijft voorlopig keurig meedoen in de top van het klassement. 


KiKa