TopKids 2: the battle of the Topkids - alles draait om de details ….

Zaterdag 9 april stond al weken met rood omcirkelt in de agenda (van de smartphone uiteraard) van menig Topkid. Dat was de zaterdag van het onderlinge treffen tussen Topkids 1 en Topkids 2 voor de competitie. In de week voor het treffen werd de spanning al opgevoerd tussen de leiders en supporters onderling. Helaas konden niet alle kids aan deze wedstrijd meedoen. Bij Topkids 1 ontbrak o.a. het koningskoppel voorin: Willem en Wouter (blessure), terwijl bij Topkids 2 o.a. aanvoerder Stan en keeper Steffen ontbraken. Wouter was gelukkig wel als supporter aanwezig. Dit gaf toch wel de nodige omzettingen in beide teams, zodat voor de wedstrijd bleek dat Topkids 1 over zeven spelers kon beschikken, terwijl Topkids 2 negen manschappen telde. Om beide teams met hetzelfde aantal spelers te laten beginnen volgde daarna het belangrijkste moment van de wedstrijd die zou volgen. Door de leiders beider teams werd in goed overleg besloten (voetbal is ook wel eens vrede) om Martijn toe te voegen aan Topkids 1.

Het mooie weer zorgde er verder voor dat de supporters in groten getale waren opgekomen. Rick had zelfs zijn vrienden van de Balloohoeve meegenomen om hem aan te moedigen. Het begin van de onderlinge wedstrijd was wat nerveus, waarbij de kansen die er waren niet konden worden afgemaakt. Het was ten slotte Martijn die de ban brak. Hij wist tweemaal tot een treffer te komen (0-2). In de rust werd besloten om ons wapen Jannes in te brengen. Hij verwisselde zijn keepershandschoenen met Michael. De leiders hoopten via de snelle rushes van Jannes langs de zijlijn meer dreiging en gevaar voor het doel van keeper Ben te stichten. Dit lukte. Via Tjeerd kwamen wij terug tot 1-2. Hij wist de bal uit een scrimmage behendig in het doel te werken. Tijd voor het slotoffensief, maar helaas was het Jeremy die aan alle spanning een einde maakte. Hij scoorde de beslissende 1-3 en daarmee was de strijd gestreden. Met pijn in het hart dient ondergetekende te bekennen dat de overwinning van Topkids 1 terecht was.

Op het andere veld won Happy Kidz ondertussen met 2-0 van Broeksterwoude. Een knappe prestatie van Broeksterwoude, want de vorige keer werd er met dubbele cijfers verloren van de ploeg uit Emmen.

Na de limonade volgde voor ons de wedstrijd tegen Broeksterwoude, terwijl Topkids 1 de degens kruiste met Happy Kidz. Onder leiding van scheidsrechter Bonne begonnen we uitstekend. Michael maakte de 1-0.

Echter, dit leidde ook tot de nodige hoogmoed, want teveel spelers gingen ‘voor de bal lopen’ zoals dat zo mooi heet. Eenzame verdediger Jeffrey was kansloos tegen een zo grote overmacht van aanvallers (1-1). Nog voor rust wisten we toch weer op voorsprong te komen door Tjeerd, maar na de pauze was de koek op. De keeper van de tegenstander wist alle schoten van ons prima te keren en aan de andere kant moesten keepers Michael (tijdelijke wissel met Jannes) en Jannes nog driemaal het hoofd buigen. Zo eindigde deze wedstrijd met een 2-4 nederlaag, maar alle spelers hadden goed hun best gedaan en enorm genoten van deze voetbalmiddag. Topkids 1 moest helaas ook het hoofd buigen tegen Happy Kidz met 1-3, ondanks een 1-0 voorsprong met rust. Op de training van dinsdag aanstaande zal er nog wel even worden nagepraat over deze zaterdag. Wat als beide selecties compleet waren geweest ……….

Tjeerd van der Meulen.


KiKa