TopKids 1 - de derby der derby's en koploper Happy Kids

Alweer onder een heerlijk lentezonnetje stond de 2e competitieronde op het programma. De derby van de derby’s tegen Top Kids 2 en koploper Happy Kids. Bij ons waren Willem Thomas en Wouter om uiteenlopende redenen niet aanwezig. Dat is wel een gemis, Wouter die zeker niet voor de 1e keer in het ziekenhuis moest worden opgenomen wensen we allemaal een spoedig herstel toe en dat het hier nu een keer bij blijft. Hij mocht wel als supporter aanwezig zijn. Klasse.

Martijn van TopKids 2 was deze zaterdag gastspeler bij ons, en de 1e wedstrijd was tegen TopKids 2. Van tevoren werd door 1 van coaches van TopKids 2 al medegedeeld omdat we nogal wat misten dat ze wel zouden winnen van ons. Dan bij je bij ons aan het verkeerde adres want dat zorgt er alleen maar voor dat onze jongens nog meer gemotiveerd zijn. De 1e helft was voor ons want er was bij vlagen goed voetbal te zien met echt mooie combinaties en verdedigend zat het ook goed in elkaar. Jeffrey speelde verdedigend een superpartij en zette menig aanval op. Robert was op rechts als opruimer heel goed bezig en haalde menig dreigende bal weg. Marleen aan de andere kant deed dat op haar manier ook uitstekend. Cesar op het middenveld had weer zijn dreigende voorzetten waar nogal wat kansen ontstonden.

Ook onze collega's van TopKids 2 hadden goeie combinaties maar die werden allemaal haast onschadelijk gemaakt in de verdediging of anders was Ben wel op zijn plaats als keeper. Het enige wat je op onze jongens kon aanmerken was dat ze veel kansen lieten liggen. Voorbeelden van samenspel waren Martijn naar Maarten en Jeremy die dan te onrustig was. Voorzet van Cesar waarop Jeremy te onrustig was. Maar vervolgens opnieuw een voorzet van Cesar naar Martijn en Martijn kapte de keeper uit en dat betekende 1-0 . Vervolgens was het Martijn naar Maarten die helaas miste. Daarop weederom Martijn die Marleen bediende en zij speelde Jeremy aan die zich een kans wist te verschaffen. Vervolgens was het Martijn die met een zacht bekeken schot laag in de hoek de 2-0 aantekende. Volgens mij ging dat ook nog via de keeper Jannes. En als laatste in de 1e helft was het Robert die met een geweldige solo Maarten bediende maar zijn bal ging ook naast.

Eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht. Het was allemaal heel degelijk en het motto was dan ook om op de zelfde manier door te gaan. Maar toen zagen de jongens dat Jannes de keeper bij Top Kids 2 zijn kleren verruilde voor kleren in het veld en alleen dat al bracht de nodige onrust bij onze jongens terwijl dat helemaal niet nodig was. Van Jannes is bekend dat hij veel alleen op komt zetten en dus kregen Martijn en zonodig Jeremy de opdracht om Jannes het voetballeven zo zuur mogelijk te maken. Dat lukte aardig maar zo ontstond er wel weer meer ruimte voor de Top Kids 2. Dit resulteerde dat ze meer dreigend voor ons doel kwamen. In een situatie dat de verdedigers de bal niet goed weg konden werken was het vervolgens Tjeerd die de spanning terug bracht. 2-1 dus . En even later kwamen we echt goed weg want Ben zijn engeltje stuurde de bal op de paal. Robert voorkomt een tegendoelpunt maar hij moest het wel bekopen zoals hij het benoemde met een schot in zijn roosje. Dat deed even pijn. Het werd zaak dat we weer in ons spel kwamen en langzaam aan kwam dat ook wat meer. Dit resulteerde er in dat Maarten met een halve omhaal net mis mikte maar Jeremy wist een uitbraak wel te verzilveren en dat was dan de beslissing. 3-1. Dat gaven we ook niet meer uit handen zodat deze derby werd gewonnen wat voor onze jongens een overwinning was die haast wel dubbel telde.

De 2e wedstrijd was dus tegen Happy Kids uit Emmen de koplopers. Net als bij Drachten zag men er erg tegenop aangezien ze gemiddeld fors groter waren als de jongens van ons. Zij waren de betere maar verdedigend was het weer uitstekend met Jeffrey in de hoofdrol. Robert was de grote opruimer en Marleen stoorde ook waar ze dat maar kon. Regelmatig was assistentie nodig waar Martijn het nodige werk verrichtte. Ook Jeremy deed zijn nodige verdedigend werk. Af en toe kwamen we tot de aanval. Robert na een goeie solo wist net niet Maarten te bereiken en Cesar met een voorzet bezorgde Jeremy een goeie kans maar helaas mis. Vervolgens leed een meisje van Happy Kids balverlies. Jeremy wist daardoor knap de bal te veroveren en gaf hem aan Maarten die hem vervolgens knap in het doel wist te schieten. Een heel knap doelpunt. Even later was een eens niet zo hard schot van Cesar maar wel met een stuit die bijna de keeper verraste. Weer even later deed het engeltje van Ben zijn werk, de paal werd geraakt zodat we toch wel verrassend met 1-0 voorsprong de rust ingingen. Weer was het doel om zo door te gaan en wie weet wat er dan kon gebeuren.

Maar ja hier dacht Happy Kids toch anders over. Ze zetten er een tandje bij en hier waren wij dan toch niet in staat om dat ook te doen. Wel was de inzet uitstekend maar er zat gewoonweg op dit moment niet meer in. Graag zou je willen dat b.v. een Cesar wat feller kon zijn om de bal te veroveren maar ook bij andere ging het kaarsje heel langzaam aan wat uit. Dat was eigenlijk ook niet zo verwonderlijk na een hele middag strijd. Op zo’n moment denk je ook aan het koningskoppel Willem en Wouter want als die er bij geweest waren dan was het misschien anders gelopen. Maar als telt nu eenmaal niet in het voetbal en dat zullen ze bij Top Kids 2 ook wel hebben gedacht. Happy Kids stelde heel resoluut de zaken op orde met vervolgens 1-1;1-2 en 1-3. Dat 3e doelpunt was toch wel onnodig. Martijn zou uitverdedigen naar Jeremy maar die begreep dat niet .Was heel goed bedoeld van Martijn maar uit frustratie schoot hij de bal naar een tegenstander die er dankbaar gebruik van maakte. Al met al een verdiende overwinning van Happy Kids die daardoor de koppositie kon verstevigen met nu 12 uit 4. Maar wij volgen goed met 9 uit 4. Dit was het einde van een prachtige voetbal middag. De supporters hebben genoten. Rick van Top Kids 2 had b.v. zijn aanhang meegenomen van de boerderij en Cesar had zijn oma uitgenodigd. Dat is toch mooi .

Willem Timmer


KiKa