Asser Boys verliest van LEO in een wedstrijd met twee gezichten

Asser Boys heeft vandaag de zogenaamde "Blauwe derby" van LEO verloren. Waar de ruststand nog 1-1 was, bleek LEO uiteindelijk te sterk door met 1-3 te winnen. De wedstrijd werd op een heerlijke lentedag voor veel publiek gespeeld. Het betekent voor Asser Boys de eerste competitienederlaag sinds 18 oktober 2015.

Lees (meer) het volledige verslag.

In de beginfase opende LEO iets beter dan Asser Boys, maar het was Randy Hatzmann die de eerste kans voor Asser Boys in de 9e minuut gelijk wist om te zetten in een doelpunt. Hamada Qasem schoot op doel en de keeper wist zijn bal te stoppen, maar de bal kwam voor de voeten van Robert Termohlen. Termohlen zette voor op Randy Hatzmann, die de bal vanachter zijn standbeen binnen tikte. In de 17e minuut dacht Randy Hatzmann ook de 2-0 te maken, maar dit doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Enkele minuten later werd Asser Boys opnieuw gevaarlijk. Robert Termohlen wist vanuit de draai een goed schot op doel af te leveren, maar de keeper wist ternauwernood redding te bieden. Ook in de fase erop was het vooral Asser Boys dat gevaarlijk werd. De grootste kans was opnieuw voor Robert Termohlen. Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op doel en de keeper had alle moeite met het schot. Uiteindelijk wist hij de bal toch te pakken. In de blessuretijd kwam LEO uit het niets op 1-1 door een doelpunt van Stefan Hindriks. Een verrassing voor het thuispubliek, want de 2-0 leek dichterbij. 

In de tweede helft kwam Asser Boys matig uit de startblokken en dit leidde in de 48e minuut al tot een grote kans voor LEO. Vanaf de hoogte van de penaltystip werd er over de grond geschoten, maar Marvin Bodde wist knap te redden. In de fase erop was LEO de bovenliggende partij, maar het was wachten tot de 68e minuut op een echte grote kans. In deze minuut werd een hoekschop net over gekopt. Enkele minuten later was het wel raak. In de 75e minuut zette Lars Uineken LEO op een 1-2 voorsprong. Twee minuten later was LEO zelfs dichtbij de 1-3, maar Marvin Bodde wist de bal uitstekend te redden. Asser Boys werd pas in de 79e minuut van de tweede helft voor het eerst echt gevaarlijk. Hamada Qasem schoot op het doel, maar zijn schot werd gestopt. Na defensief geklungel sloeg LEO in de 81e minuut onverbiddelijk toe. Ruben Doornkamp schoot de 1-3 voor zijn ploeg binnen. In de slotfase was Asser Boys niet meer bij machte om nog terug te knokken, terwijl LEO in de counter nog wat mogelijkheden liet liggen.

Al met al een teleurstellende wedstrijd, waarin een goede eerste helft niet genoeg bleek om aansprak te maken op de drie punten.

Scoreverloop

1-0 Randy Hatzmann (9)
1-1 Stefan Hindriks (45+2)
1-2 Lars Uineken (75)
1-3 Ruben Doornkamp (81)

Opstelling Asser Boys: Marvin Bodde; Mark Modderman, Wesley Mulder, Rick Abbas, Kees Vianen; Hamada Qasem, Willard Bouwmeester, Nick Modderman, Justin Smeenge (67/Robin Westerhof); Robert Termohlen, Randy Hatzmann.


KiKa