Topkids Fun: voetbal in de gedachte van Cruijff

Afgelopen week overleed de allerbeste voetballer die Nederland ooit heeft gehad. Naast voetballer was hij ook bekend als grote promotor van de gehandicaptensport in Nederland. Iedereen met een beperking moet kunnen sporten en hieraan plezier beleven. Een gedachte waarbij Asser Boys zich natuurlijk aansluit.

Alleen binnen de afdeling van het voetbal met een beperking is de krachtsverhouding tussen twee ploegen tijdens een wedstrijd vaak nog erg groot. De enorme verschillen in beperking en het beschikbaar aantal spelers per club maakt dat sommige spelers nog te weinig in het spel worden betrokken.

Reden voor Kids United uit Groningen en Topkids uit Assen om een wedstrijd buiten competitieverband te organiseren om deze spelers een extra mogelijkheid te bieden een leuke wedstrijd te spelen waarbij iedereen aan bod komt.

Afgelopen zaterdag was in Assen dan ook de eerste wedstrijd tussen Topkids Fun tegen Kids United Fun. De selectie van Topkids Fun bestond uit Steffen (k), Marleen, Thomas, Daniël en de op het laatste moment nog ‘ingevlogen’ Joël. Deze selectie werd uitgebreid met een drietal spelers uit Groningen, te weten Simone, Harm en Sandro.

Onder leiding van scheidsrechter Remco volgde een enerverende wedstrijd tussen beide ploegen, waarbij Harm en Joël de nodige treffers voor hun rekening namen, maar ook de keepers zich van hun beste kant lieten zien. Zo tikte Steffen een moeilijk schot behendig naast de paal, viel Daniël verder op door een leep hakballetje en stonden Marleen en Thomas achterin hun vrouwtje/mannetje. Na de rust kwam Kids United Fun sterk terug. Harm speelde weer bij zijn eigen ploeg en scoorde als echte spits ook daar. Ook Tijs van de gasten maakte nog een doelpunt en als de penalty was benut had de uitslag nog dichter bij elkaar gelegen, maar dat was deze middag nu net niet het belangrijkste.

Na de wedstrijd was de stemming opperbest en hadden alle spelers het erg leuk gevonden. De eerstkomende wedstrijd in deze reeks is nog niet bekend.

Om JC te citeren: “Je gaat het pas zien als je het door hebt”.


KiKa