Topkids 2 door blessure naar winst

Na de ‘winter’ met prima verlopen zaalvoetbaltoernooien, maar nog zonder nieuwe kleding aanvaarde Topkids 2 de reis naar Joure.  De selectie bestond dit keer uit Jannes (k), Michael, Jeffrey, Joël, Giedo, Nick, Rick, Tjeerd en aanvoerder Stan. Na een ontspannen rit waarbij Stan even een uiltje knapte kwamen we aan in het toch wel  frisse Fryslân.

EHS’85 uit Emmen was de eerste tegenstander. Een tegenstander waar wij het altijd lastig mee hebben en ook dit keer hadden zij het betere van het spel. Bij ons hadden een aantal spelers teveel ontzag voor de tegenstander en deden te weinig mee. Nu had de ploeg van Emmen ook een mannetje/vrouwtje meer in het begin, maar in werkelijkheid kwamen wij wel 4 á 5 paar voeten tekort om de aanvallen te stoppen. Voor rust bouwde de tegenstander dan ook vrij eenvoudig een voorsprong op van 4-0.

Bij EHS'85 werd dan ook sterspeler naar ...... Klik op lees meer.

Bij EHS’85 werd dan ook de sterspeler naar de kant gehaald en dat zorgde ervoor dat na rust wij meer de ruimte kregen om gevaarlijk te worden. Nick maakte met een bekeken schot 4-1 en ook Stan had een goede kans maar de keeper redde op zijn inzet. Dat gaf de burger weer moed. Misschien zat er wel meer in, maar toen EHS’85 de vijfde erin prikte was wel duidelijk dat de wedstrijd was gespeeld. In de slotfase had Tjeerd nog een verwoestend schot, maar helaas trof deze ook geen doel. De keeper tikte de bal prima naast.

Na een korte pauze in de warme kleedkamer moesten we aantreden tegen de gastheren en dames uit Joure. Al snel bleek de krachtsverhouding in deze wedstrijd dichter bij elkaar te liggen en golfde het spel op en neer. In de eerste helft resulteerde dit toch in een 0-1 achterstand, want Joure scoorde uit een pass van Rick (?!).

In de tweede helft zouden blessures de uitslag van deze wedstrijd  bepalen. Eerst zagen de leider en side-kick Petra aanvoerder Stan plots de gang naar de kleedkamer maken. Verder spelen bleek onmogelijk. De volgende blessure bleek de ommekeer in de wedstrijd.

Michael kreeg een vervelende tik op zijn achillespees en strompelde naar de zijlijn. Na een kort overleg werd besloten om Michael de  keepershandschoenen te laten aantrekken en ging Jannes onze verdediging, middenveld en voorhoede versterken. Een gouden greep, want plots vlogen de ballen in het vijandelijke doel. Hierbij was het Joël die drie maal scoorde, Tjeerd er twee maakte en Jannes tenslotte zelf ook nog één (6-1). In al zijn ijver schoot Jannes ook nog een bal over het doel en over  het water in de achtertuin van één van de buurtbewoners. Deze bal zijn ze nu nog aan het zoeken.

Met een nederlaag en een overwinning een heel behoorlijke start voor Topkids 2. Wie weet wat er nog meer mogelijk is in de komende  wedstrijden als de temperaturen weer wat aangenamer zullen zijn en de selectie weer fit en beschikbaar.


KiKa