Asser Boys weet muur van Wacker niet te breken

Asser Boys heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 0-0 gelijk te spelen tegen de nummer 14 Wacker. Asser Boys was de betere ploeg, maar kwam zeker in de tweede helft tegen de hekkensluiter tot te weinig kansen. Door het gelijke spel loopt Asser Boys de kans mis om verder te stijgen op de ranglijst.

Asser Boys begon matig aan de wedstrijd en Wacker werd zelfs vanuit een corner als eerste gevaarlijk. In de vijfde minuut werd deze corner een metertje over gekopt.  Asser Boys kreeg pas in de 15e minuut de eerste kans. Dit was wel gelijk een levensgrote kans. Jeffrey Victorie stuurde Robert Termohlen weg met een schitterende diepte-pass door de lucht. Robert Termohlen kwam vervolgens 1 tegen 1 met de keeper te staan, maar de keeper van Wacker wist redding te bieden.

Nog geen minuut later werd Wacker weer gevaarlijk vanuit de omschakeling. Het schot ging vanaf de rand van het strafschopgebied net over. In de 19e minuut ging Robert Termohlen, na een snelle combinatie, opnieuw alleen op de keeper af. De keeper van Wacker greep echter opnieuw goed in. Een paar minuten later kreeg Nick Modderman in de 26e minuut de bal gelukkig voor zijn voeten, maar zijn schot zeilde van randje strafschopgebied net over. Nog geen twee minuten later werd Wacker uiterst gevaarlijk. Een voorzet vanaf de rechterkant werd ingeschoten, maar de binnenkant van de paal bood redding voor Asser Boys. In de slotfase van de eerste helft werd Asser Boys nog gevaarlijk via Rick Abbas en Willard Bouwmeester.

In de tweede helft was de eerste kans voor Asser Boys......

In de 51e minuut werd een corner ingeschoten door Robert Termohlen, maar zijn bal werd van de doellijn gehaald. In de volgende 20 minuten vonden er met name incidenten plaats tussen de spelers van Asser Boys, Wacker en de scheidsrechter. In de 70e minuut leidde dit zelfs tot een rode kaart voor Wacker-speler Joost van der Weide. Hij mocht vertrekken na een overtreding op Jeffrey Victorie. In de laatste 20 minuten ging Wacker enkel nog een muur vormen en tijdrekken. Asser Boys probeerde door deze muur heen te breken, maar tot echte kansen wist het niet meer te komen. Hierdoor beëindigde de scheidsrechter de wedstrijd bij een 0-0 stand. 

Scoreverloop

Gele kaarten Asser Boys: Kees Vianen (31), Rick Abbas (47), Willard Bouwmeester (66) en Robert Termohlen (86).
Rode kaart Wacker: Joost van der Weide (70)

Opstelling Asser Boys: Marvin Bodde; Randy Victorie, Wesley Mulder, Stefan Lageman (75/Hamada Qasem), Rick Abbas; Justin Smeenge, Willard Bouwmeester, Nick Modderman, Kees Vianen (46/Mark Modderman); Robert Termohlen, Jeffrey Victorie (75/Randy Hatzmann).


KiKa