Asser Boys vindt in Martijn Stavast nieuwe voorzitter

Mooi nieuws voor de club: na het besluit van Jan Puper om een stap terug te doen als voorzitter, heeft Asser Boys in Martijn Stavast een waardige opvolger gevonden. Als de leden bij de ALV instemmen, wordt Stavast medio 2024 formeel de nieuwe voorzitter van de vereniging. 

Geschikte kandidaat
Huidig voorzitter Jan Puper is blij met de opvolging: “Het is een lange zoektocht geweest, maar uiteindelijk met een heel positief resultaat. Het huidige bestuur heeft meerdere gesprekken gehad met Martijn en zien in hem een heel geschikte voorzitter. Ik weet zeker dat hij in de toekomst een positieve bijdrage gaat leveren aan de verdere ontwikkeling van Asser Boys.”

Martijn Stavast
Martijn Stavast is geboren en getogen in Assen en werkzaam bij de overheid. De 46-jarige Assenaar woont samen met zijn vriendin en twee kinderen van 12 en 7 jaar. Zijn bestuurlijke ervaring heeft hij opgedaan binnen de wereld van de vakbonden en daar is hij nog steeds werkzaam. Stavast is niet over één nacht ijs gegaan voordat hij het bestuur liet weten voor de belangrijke functie van voorzitter te willen gaan. Deze beslissing heeft hij in goed overleg met zijn gezin genomen. Ook heeft hij bekeken hoe deze nieuwe rol te combineren is met zijn huidige baan. Puper geeft aan dat de leden van Asser Boys hem binnenkort al tegen kunnen komen op het sportpark: “De komende periode gaat Martijn regelmatig met mij meelopen, zodat we straks een soepele overdracht hebben.”

Overdracht
Puper heeft in de ledenvergadering van dit voorjaar aangegeven per 1 januari 2024 te zullen stoppen. Onlangs heeft hij echter besloten zijn functie per 1 juli 2024 neer te leggen, onder andere om Stavast wegwijs te maken binnen de club en te zorgen voor een goede overdracht. 


KiKa