Jeugd ALV zegt iets over ouder participatie

Op vrijdag 20 mei 2022 heeft in de kantine een Jeugd ALV / Ouderavond plaatsgevonden. Op de agenda was - naast een toelichting op de contributieverhoging en de procedure voor de indeling van de jeugdteams – ruim tijd gemaakt voor een gesprek met de ouders over hoe de ouderparticipatie bij Asser Boys te verhogen, en wie het stokje over wil gaan nemen van de uittredende jeugdcommissie.

Om 19.00 uur opent jeugd voorzitter Gert Kiel de Jeugd ALV/Ouderavond. Hij is super blij dat de aanwezigen met hun aanwezigheid hun betrokkenheid tonen voor de jeugd, zodat de jeugdteams kunnen blijven voetballen bij Asser Boys. Maar … er zijn maar 9 trainers / leiders /ouders van de partij. Waar zijn alle andere ouders van de 170 jeugdleden? Waarom hebben ze niet gereageerd op de oproep en de uitnodiging voor de ouderavond? Realiseren de ouders zich wat er allemaal komt kijken om hun zoon of dochter te laten voetballen? Elftallen indelen, competitie voorbereiding, wekelijkse trainingen, wedstrijd begeleiding, activiteiten organiseren, kleding beschikbaar stellen, en ga zo maar door. Er gebeurt veel achter de schermen en dat gaat niet vanzelf!
Het jeugdbestuur, de leiders en trainers willen graag met de ouders in gesprek. Er zijn vast veel vragen bij de ouders. Bij het ouder-kind toernooi zijn het jeugdbestuur, de trainers en leiders aanwezig om al die vragen te beantwoorden. Ouders, pak je kans!

De procedure voor de indeling van de jeugdteams voor het seizoen 2022 – 2023 wordt ongewijzigd vastgesteld.

Er zijn geen vragen naar aanleiding van de toelichting op de contributieverhoging zoals die in de uitnodiging en tijdens de vergadering worden toegelicht. Wel geven de ouders het bestuur van Asser Boys in overweging om de procedure bij een opzegging gedurende het seizoen te veranderen; de vergadering stelt voor om te onderzoeken of het mogelijk is om een verplichting in te voeren om tenminste de contributie voor het gehele seizoen te voldoen bij een tussentijdse opzegging / verzoek tot overschrijving.

Om 19.45 uur sluit Gert de vergadering, onder dankzegging voor de inbreng van de aanwezigen.

 


KiKa