FC Groningen wint van Ross County bij Asser Boys

Asser Boys bestaat op 13 oktober 2019 precies 100 jaar. In het jubileumjaar 2019 worden er meerdere activiteiten georganiseerd waaronder een wedstrijd van FC Groningen op onze accommodatie.

Op vrijdag 5 juli 2019 om 19.00 uur gaf scheidsrechter de Wit het ‘startschot’ voor deze wedstrijd onder het toeziend oog van ongeveer 1.000 bezoekers. FC Groningen trad aan tegen Ross County, de Schotse voetbalclub die net gepromoveerd is naar de hoogste divisie in Schotland. FC Groningen begon met een volledig jeugdelftal en kwam daarmee op een 1-0 voorsprong. Toen, met nog 30 minuten te spelen, de meer bekende spelers aantraden zoals bijvoorbeeld Sierhuis en Te Wierik, werd de voorsprong uitgebreid naar 2-0 door een doelpunt van Sierhuis. Met nog een afgekeurd doelpunt van FC Groningen en een gestopte penalty door de keeper van FC Groningen, werd de einduitslag 2-0 voor FC Groningen.
Tussen de 1.000 toeschouwers zaten de nodige journalisten, camera mensen en ook een scout van FC Utrecht. Hij zal een verlanglijstje hebben samengesteld van mogelijk nieuwe spelers voor FC Utrecht.

Voordat zo’n wedstrijd kan starten, moet er eerst een hele organisatie worden opgetuigd. Al een paar maanden geleden is Joost Kooistra met zijn team begonnen aan de voorbereidingen in nauwe samenwerking met FC Groningen, de gemeente Assen en de politie. Tijdens de wedstrijddag is het dan erg mooi om te zien dat er een goed draaiende organisatie staat waarbij de samenwerking tussen FC Groningen en Asser Boys zeer goed was. De bezoekers hadden goed zicht op de wedstrijd, de catering was goed verzorgd en de jeugd had een geweldige ervaring bij het opkomen op het veld, als ballenjongen/meisje, en nadien bij het maken van foto’s en verzamelen van handtekeningen.

Trainer Danny Buijs van FC Groningen was zeer te spreken over het veld van Asser Boys. Het zag er uit als een biljart laken en was in de afgelopen weken perfect klaargelegd door de gemeente. De belijning was voor de eerste keer door een robot gedaan en dat zag er zeer strak uit. Danny Buijs vond het blijkbaar zo gezellig bij Asser Boys, dat hij ’s avonds nog even een uurtje aanschoof bij de stamtafel in de kantine.

De complimenten, en dank, gaan uit naar het team van Joost Kooistra, de organisatie van FC Groningen, de gemeente Assen, de politie en alle vrijwilligers die dit weer mogelijk hebben gemaakt. Er zijn weer heel wat loten verkocht voor de ‘Schijt je rijk’ verloting, waarmee een groot deel van de 100 jaar activiteiten wordt gefinancierd. En met zo’n lot maak je kans op een hoofdprijs van €1.500, belastingvrij. Er zijn nog steeds loten beschikbaar bij Asser Boys.

Morgen, zondag 7 juli 2019, is er een mooie historische fietstocht bij Asser Boys. Komt allen.

Klik hier om een foto reportage te zien van de wedstrijd FC Groningen – Ross County.


KiKa