ALV op 19 januari 2018 met veel jubilarissen

Onze voorzitter Jan Puper begon de ALV van 2017, die werd gehouden in de winterstop op vrijdag 19 januari 2018, met de mededeling: het hele bestuur is aftredend. En toen werd het stil bij de 66 aanwezige leden.

Totdat iemand de vraag stelde of het bestuur ook weer herkiesbaar was. Jan stelde de leden gerust met de mededeling dat dit bestuur blijft zitten tot en met het 100 jarig jubileum. Wat er daarna gebeurt, hangt erg af van de hulp die er gaat komen.

Gedurende de vergadering werd duidelijk dat er veel staat te gebeuren waarbij ook veel hulp nodig is, vooral van de volgende jongere generatie. Uit de financiën blijkt dat Asser Boys gezond is, maar niet zonder de TT-camping kan. Jan was blij dat hij kon melden dat Ronny Drenth de coördinatie van de camping op zich gaat nemen. Nadat Jan Hennipman de financiën had toegelicht, gaf Albert Meek, toen nog niet wetende welke verrassing hem te wachten stond, een kijkje in de toekomst over de financiële ontwikkelingen. Het belang van de camping werd daarin benadrukt, maar ook dat het een risico is als dat zou wegvallen. De kascommissie gaf de penningmeester decharge waarbij het declaratiegedrag van de voorzitter zelfs door de beugel kon.

Sjoerd Rombout gaf een toelichting op het 100 jarig bestaan dat Asser Boys officieel viert op 13 oktober 2019. Het jaar 2019 wordt een feestjaar waarin naast de bekende activiteiten ook extra feestactiviteiten worden georganiseerd. Hierbij worden o.a. voorbereidingen getroffen voor een film, boek, fietstocht en een feest. Mocht je willen helpen, meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het hoogtepunt van de avond was de huldiging van alle jubilarissen in 2017. Totaal waren er 22 met een 25, 40, 50, 60 en 70 jarig jubileum. Hans Klaucke is reeds 70 jaar lid en dat is een geweldige prestatie. Aan de galerij zijn de nieuwe 50 jarige jubilarissen toegevoegd: Hans Rombout, Roel Bijlsma, Bart Jonkman, Eddy Mulder, Jan Blauw en Allart Boer. Jan Puper had nog even berekend hoeveel contributie alle jubilarissen hebben betaald: totaal ruim 100.000 euro.

Het sluitstuk van de avond, en dan rekenen we de nazit even niet mee, was de benoeming van Albert Meek tot lid van verdienste. Voor Albert een totale verrassing, maar door zijn jarenlange inzet in vele functies, zeer verdiend.

De foto’s van de ALV zijn te vinden in het fotoalbum onder “Volg ons” en “Foto’s”.

 


KiKa