Asser Boys gaat onderuit in Nieuw-Weerdinge

Asser Boys heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen. In een matige wedstrijd ging de ploeg van trainer Wietze de Jong met 2-1 onderuit op bezoek bij de nummer 8, VV Titan. Doordat Asser Boys een voorspong van 3 en 4 punten op respectievelijk Sleen en Dalen had opgebouwd, blijft de ploeg nog wel nipt koploper.

De wedstrijd werd gespeeld in Nieuw-Weerdinge op een niet al te best veld en onder sombere weersomstandigheden. Ook de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Beide teams leden ontzettend veel balverlies, waardoor de wedstrijd een zeer rommelig verloop vertoonde. De kansen waren spaarzaam, maar desalniettemin wel levensgevaarlijk. Beide kanten kregen één grote kans in de eerste helft. De eerste was voor Asser Boys. Na een aantal goede passeeracties van Justin Smeenge kreeg René Westerveen in de 9e minuut de bal voor zijn voeten. Hij twijfelde niet en schoot de bal hard op de paal. De fase er op verliep vooral erg rommelig. Totdat tien minuten voor rust VV Titan een reusachtige kans kreeg. Met een uitstekende diepte-pass wisten de Titanen zichzelf alleen voor de keeper te zetten. Door het goede uitkomen van keeper Marvin Bodde werd de bal echter vervolgens naast geschoven.

De tweede helft ging voor de thuisploeg een stuk voortvarender van start. Al in de 47e minuut wist VV Titan de score te openen. Uit een corner wist Jos Smit aan te tekenen voor de openingstreffer. De minuten na de openingstreffer probeerde Asser Boys in eerste instantie enigszins wanhopig de gelijkmaker te forceren. Twee afstandsschoten van René Westerveen bleken een makkelijke prooi voor de doelman van Titan. Het derde schot van Asser Boys was wel raak. Op aangeven van de ingevallen Gerben Tammenga schoot Robert Termohlen vanaf de rand van het strafschopgebied laag over de grond de gelijkmaker binnen. Na 56 minuten stond Asser Boys weer op gelijke hoogte. Hierna probeerde Asser Boys met nog ruim een half uur te spelen de winnende treffer te forceren. Dit terwijl Titan loerde op zijn mogelijkheid in de omschakeling. Het lukte Asser Boys in de alsmaar rommelig blijvende wedstrijd eigenlijk geen moment meer om tot echt grote kansen te komen. Een aantal schoten waren er nog wel, maar deze bleken weinig doeltreffend. Titan wist daarentegen één van zijn uitbraken wel te bekronen met een treffer. In de 83e minuut werd Tim Kollmer goed gelanceerd en Kollmer wist vervolgens koel en beheerst de 2-1 binnen te schieten. Asser Boys zat in de problemen en wist de wedstrijd in de minieme resterende speeltijd niet meer om te keren. En zo floot de scheidsrechter een zeer matige wedstrijd af en betekent dit de tweede competitienederlaag van dit seizoen voor Asser Boys.

Volgende week staat er voor Asser Boys geen competitiewedstrijd op het programma. Dit betekent dat Asser Boys zich over twee weken kan herstellen van deze nederlaag. Op zondag 5 maart wacht namelijk de uitwedstrijd tegen SVV'04 uit Schoonebeek.


KiKa