Asser Boys als "Herbstmeister" de winterstop in

Asser Boys is vandaag, zondag 11 december, als "Herbstmeister" de winterstop ingegaan. Op eigen veld werd er wel verloren van SC Stadskanaal met 1-2, maar doordat directe concurrent Dalen ook punten verspeelde op bezoek bij Titan (0-0), behoudt Asser Boys de koppositie.

De wedstrijd tegen SC Stadskanaal begon dramatisch voor Asser Boys. Nadat de Stadskanaalsters in de eerste minuten al een paar keer behoorlijke waarschuwingen hadden afgeven, werd er twee keer gescoord: 0-2. Na 8 minuten keek Asser Boys, zo bleek later, al tegen een onoverbrugbare achterstand aan. Robert Termohlen deed in de 36e minuut nog wel iets terug. Termohlen kapte een tegenstander knap uit en schoot laag over de grond in de korte hoek de aansluitingstreffer binnen: 1-2.

In de tweede helft was Asser Boys echter niet meer bij machte om nog een gelijkmaker te forceren. Door te veel slordigheden werden er nog maar weinig mogelijkheden gecreëerd, terwijl Stadskanaal in de omschakeling nog een paar keer gevaarlijk was. Asser Boys gaat, ondanks de nederlaag, door het puntenverlies van concurrent Dalen met 1 punt voorsprong de winterstop in. Bekijk hier de stand.

Op 29 januari staat de volgende wedstrijd gepland, uit tegen SVV'04 uit Schoonebeek.


KiKa