Asser Boys Reis 2017

Ook in 2017 (eind april/begin mei) organiseert Asser Boys weer een reis. Het is een reis, met als centraal middelpunt, de stad SCHWERIN, in de deelstaat MECKLENBURG VORPOMMERN (voormalig Oost Duitsland). Op woensdag 16 november is er in de Oase een voorlichtingsavond voor deze reis. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Om een beeld te krijgen van de reis, kunt u op "lees meer" klikken voor het concept reisschema.

Dag 1. Vertrek om plm.  07.00 uur richting Hamburg. Het is b.v. de bedoeling om in Hamburg met de eigen bus een rondtocht door de stad te maken, of een Havenrondvaart te doen. De kosten van de havenrondvaart bedragen € 12,00 p.p. Uiteraard gaan we in Hamburg of elders ook ergens lunchen. Rond 1400 uur of 1500 uur gaan we dan richting ons hotel in of nabij Schwerin. Tenminste als dat mogelijk is. De bedoeling is dat we vier nachten in dit hotel verblijven, aangezien de te bezoeken steden c.q. doelen , allemaal op een uur reisafstand liggen.

Dag 2. Bezoek aan de stad Schwerin. Schwerin is de hoofdstad van Mecklenburg Vorpommern . De stad is omgeven door bossen en water. Het pronkjuweel van de stad is het Schweriner Schloss, dat te vergelijken is met het kasteel Neu Schwanstein, dat in de Beierse Alpen ligt. Volgens de info heb je minimaal twee dagen nodig om de stad te bezichtigen, maar voor ons lijkt één dag genoeg.

Dag 3. Bezoek aan de steden Wismar en/of Lübeck. Google voor verdere info. Een gedachte is ook nog om het eiland Rügen te bezoeken, maar dat ligt wel op 200 k.m. van Schwerin. Overigens zijn alternatieven c.q . ideëen altijd welkom.

Dag 4. Bezoek aan de MECKLENBURGISCHE SEENPLATTE. Dit is één van de mooiste natuurreservaten van Europa. Het gebied bestaat uit bossen en honderden grote en kleine meren. Het bekendste en grootste meer is de MÚRITZ. Het is een idee om in dit gebied een boottocht te maken rond en door vele meren. Onderweg kunnen b.v. leuke ouderwetse vissersplaatsjes worden bezocht, en kan ergens een lunch worden genuttigd. Tijdens de boottocht hebben we een grote kans om de grootste Europese roofvogel, de zeearend, te aanschouwen. Ook de visarenden zijn hier talrijk ( dit is eigen ervaring). We kunnen ook deze dag Waren bezoeken ( zie bij dag 5) en van daaruit een boottocht maken.

Dag 5. Terugreis naar Assen, met op de terugreis, nog een bezoek aan b.v. WAREN. Waren is een havenstad aan de Müritz , dat na de “WENDE” volledig is gerenoveerd. Een idee is ook om het tussen Hamburg en Bremen liggende kunstdorp WORPSWEDE te bezoeken.

Hierboven is het voorstel in het kort benoemd. Wij gaan in ieder geval naar ÉFFE WEG  om dit verder uit te werken. Nogmaals het is een ruw voorstel, dat nog op onderdelen aangepast kan worden.


KiKa