De jeugd van Asser Boys

JO11-2, JO7, JO9-3: geheimtaal????? Nee dit zijn de nieuwe aanduidingen in de jeugd. We spreken niet meer over F-jes, D-tjes of A’s. Iedere leeftijdscategorie heeft nu zijn eigen naam gekregen. Jeugd Onder 11 of Jeugd Onder 13 enz. Het is even wennen, maar zo langzamerhand leren we het wel. Zal ook wel moeten, want de KNVB heeft nog meer veranderingsplannen. Ze willen volgend seizoen gaan starten met Nieuwe Wedstrijdvormen; kleinere veldjes met minder spelers en ouders op afstand, wel of geen scheids. Dit alles met als doel meer voetbalplezier en betere ontwikkelingsmogelijkheden voor de jeugd. We houden u op de hoogte.
 
Dit seizoen zijn we van start gegaan zonder de inbreng van de Voetbal Academie Noord. De afgelopen 2 seizoenen hebben zij met name onze jongste jeugd getraind. Nu doen we het weer met eigen vrijwilligers. In de aanloop van het nieuwe seizoen hadden we het goed voor elkaar. Voor elk team een trainer. Echter, zoals gewoonlijk in de voetballerij, kwam daar snel alweer verandering in. Uiteindelijk hadden we bij de start van het seizoen het weer aardig compleet ingevuld. Ook werd voor ieder team een leider gevonden.
Inmiddels lopen we alweer achter de feiten aan. 
Vacatures:
De Kabouters (JO-7) zoeken nog een teamleider voor de ondersteuning bij wedstrijden op de zaterdag. 
F2 (JO9-2), is zoekende naar een teamleider voor op de zaterdag
F3 (JO11-3) zou het uitstekend vinden als er nog een trainer komt voor op de maandagmiddag
A1 JO19-1 een teamleider zou erg welkom zijn, voor op de zaterdagen.
 
De najaarscompetities lopen op het einde, de winterstop nadert. De Jeugd teams van de Asser Boys doen redelijk tot goed mee. Er zijn nog teams met kampioenschap aspiraties, zoals JO13-1, en JO11-1 en JO9-1  de rest draait lekker mee in de middenmoot. Alleen JO-11-3 valt wat uit de toom, zij staan onderaan. Ook de JO-17 1 heeft het moeilijk, een team met veel jonge spelers die eigenlijk nog in de JO-15 competitie horen.  
De jongste jeugd gaat straks de zaal in. We hebben weer een aantal teams aangemeld voor de zaalcompetitie. Op de woensdagmiddag hebben we dan de Pittelohal beschikbaar voor de zaaltrainingen. Omdat de zaalteams kleiner zijn dan de veldteams hebben we een aantal teams uitgesplitst. Ook hier geldt, een leuk klusje voor een enthousiaste vrijwilliger om de rol van teamleider te gaan vervullen. (F3) JO9-3.


KiKa