ALV op vrijdag 31 januari 2020

Sinds enkele jaren doen we de Algemene Leden Vergadering aan het begin van het nieuwe jaar. Op vrijdag 31 januari 2020 is er een ALV om 20.00 uur in de kantine.

Naast een terugkoppeling van het bestuur over lopende zaken waaronder het 100 jarig jubileum, zal ook het financieel overzicht worden toegelicht door onze penningmeester Jan Hennipman. 

Kom naar de ALV op vrijdag 31 januari 2020 en geniet ook van een hapje en een drankje. Er wordt op deze avond niet getraind.

In memoriam Manjo Bos

Op zondag 8 januari 2017 is ons lid Manjo Bos overleden, na een lange periode waarin zijn lichaam hem zienderogen in de steek liet. Het was zijn grootste frustratie dat hij niet meer de regie had over zijn eigen lichaam.

Manjo was 55 jaar en ondertussen 42 jaar lid van Asser Boys. Hij was een op en top sportman en ging door tot het laatste moment. Ook tijdens zijn ziekte bleef hij door voetballen. Manjo was empatisch en zeer sociaal betrokken, waardoor hij de bindende factor was binnen zijn team. Hij was een vriend en de grote organisator.

Wij zullen zijn humor en onnavolgbare voetbal acties, bekend staand als Manjootjes, met een glimlach blijven herinneren.

De crematie zal vrijdag 13 januari 2017 in besloten kring plaatsvinden.

 Wij wensen de familie veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Namens alle leden en supporters van Asser Boys,
het bestuur

(schaduw) programma zondag 24 januari

Voor zondag 24 januari is de competitiewedstrijd Dwingeloo - Asser Boys afgelast.

Indien de competitiewedstrijd van Beilen tegen Olyphia zondag niet doorgaat, dan speelt Asser Boys 1 vriendschappelijk in Assen tegen Beilen 1.Aanvang 14.00 uur

Bij algehele afgelasting is de (tv) kantine vanaf 12.00 uur geopend!!

Toneelgroep De Vrije Trappers speelt 'Een koffer vol met geld'

Asser Boys leden van toneelvereniging “de Vrije Trappers” spelen op 20 februari in café Popken te Ekehaar de komedie “Een koffer vol met geld”. 

Deze komedie, die bestaat uit misverstanden, verwisselingen, humorvolle dialogen en krachtige woordenwisseling zullen zorgen voor veel hilariteit.

Na afloop is er net als voorgaande jaren een verloting met vele mooie prijzen.

Bekijk de "Flyer" van dit toneelstuk.

Asser Boys sluit 2015 af met oliebollen

Op Oudejaarsdag werd het jaar 2015 bij Asser Boys afgesloten met oliebollen. Na de geslaagde rollade actie, kan de oliebollen actie ook de kas van Asser Boys spekken.

Naast 600 oliebollen voor het oliebollen toernooi, werden er op Oudejaarsdag ongeveer 2.000 oliebollen verkocht.

Lees hier het volledige verslag.

Stem op Asser Boys G-voetbal bij de Sportverkiezingen Assen 2014

Op maandagavond 2 februari 2015 vinden de Sportverkiezingen Assen 2014 plaats in Theater De Nieuwe Kolk. Op deze dag zet Assen sporters in het zonnetje die een bijzondere sportprestatie hebben geleverd.

In de categorie G-sporter/ploeg is het Asser Boys G-voetbal genomineerd. Wat Asser Boys en
het G-voetbal/Topkids in 2014 hebben gedaan voor de sporters met een beperking, was geweldig. Nadat begin 2014 nieuwe koers was ingezet en in de zomer de accommodatie op een geweldige wijze is aangepast, liep het aantal leden snel op. Het afgelopen jaar werd bekroond met enkele kampioenschappen voor de Topkids en het eerste G-voetbal team. Daar waar plezier en sporten voor iedereen voorop staat, zijn ook kampioenschappen haalbaar.

Lees het volledige artikel, en brengt je stem uit via de website.

Informeer ook familie, vrienden en kennissen en laat die ook stemmen. Dank voor je stem!!

Topkids zaalvoetbaltoernooi op 31 januari 2015 in Smilde

Op zaterdag 31 januari 2015 organiseert de Topkids haar jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi in de sporthal De Smelte (Boerenlaan 7) in Smilde. Het is al weer de 6de editie. Het toernooi begint om 13.30 uur en is rond 17.30 uur afgelopen. Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Autoschade Bazuin te Beilen.

Er wordt gespeeld in twee poules. De deelnemende verenigingen zijn: ONR Roden, Kids United (twee teams), Happy Kids (twee teams), vv Drachten (twee teams), HH'97 (twee teams) en de Topkids (twee teams).

Het is een mooie gelegenheid om onze jeugdige sporters met een beperking bezig te zien bij het zaalvoetbal. Het enthousiasme wat er wordt getoond, maar met name ook het respect voor elkaar, kan een voorbeeld zijn voor vele andere sporters.

Bekijk hier  de poule-indeling (categorie) en het wedstrijdschema.

Het 6e digitale clubblad seizoen 2014-2015

Het 6e digitale is verstuurd naar alle leden. Om het clubblad te downloaden klik je hier. Het aanmelden voor het digitale clubblad is hier mogelijk. 

Er bestaat nog steeds de intentie om het clubblad te vernieuwen. Daar is extra hulp voor nodig!!.
Geïnteresseerden kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het 6e digitale clubblad seizoen 2014-2015

Het 6e digitale is verstuurd naar alle leden. Om het clubblad te downloaden klik je hier. Het aanmelden voor het digitale clubblad is hier mogelijk. 

Er bestaat nog steeds de intentie om het clubblad te vernieuwen. Daar is extra hulp voor nodig!!.
Geïnteresseerden kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toneelvereniging speelt "IESVERIENING KRAS KRAS"

Toneelvereniging de Vrije Trappers speelt op 28 februari 2015 de uitvoering "IESVERIENING Kris Kras", geschreven door Harm Dijkstra. Het is een stuk vol met humor dat zich afspeelt in de ouderwetse kantine van IJsvereniging Kris Kras.

Als op zekere dag de eigenaar van de grond van de ijsbaan deze van de een op de andere dag wil verkopen, ziet het er slecht uit voor de ijsvereniging. Of zullen de verstoorde verhoudingen weer hersteld worden? Vast wel, want wat is nu een dorp zonder ijsvereniging.


Lees meer informatie in de Flyer "IESVERIENING KRIS KRAS"

Stadskanaal winnaar 33e Univé Kerstzaalvoetbaltoernooi

SC Stadskanaal heeft het 33e Univé Kerstzaalvoetbaltoernooi gewonnen. In de finale versloeg het Muntendam met 3-0.

In de finalepoule van Asser Boys was het erg spannend. Nadat Muntendam en Asser Boys in hun eerste wedstrijd met 1-1 hadden gelijkgespeeld, doelpunt Westerveen voor Asser Boys, wonnen beide teams met 2-1 VAKO. Strafschoppen moesten de beslissing brengen of Asser Boys of Muntendam finalist zou worden. Bas Geertsma was zo onfortuinlijk om als enige te missen, waarna Michael Ploeger Muntendam naar de finale schoot.

De strijd om de derde plaats was een spannende, waarin Asser Boys en Annen weinig voor elkaar onder deden. Uiteindelijk werd Leon Tiersma de matchwinner door namens Annen het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Asser Boys sluit 2014 af met oliebollen

Net als de voorgaande jaren bakte Asser Boys ook eind 2014 weer oliebollen. Op maandag 29 december kon men bij het oliebollen toernooi al genieten van de heerlijke oliebollen van Asser Boys. De grote verkoop was op woensdag 31 december.

Vanaf 06.00 uur ’s ochtends werd er al gebakken, waarbij er ook een nieuwe ‘kok’ was aangesteld. Gedurende de dag werden er 2.200 oliebollen verkocht, deels via bestellingen en deels via de vrije verkoop. En ze smaakten weer heerlijk.

Klik hier voor het volledige artikel.

Update: Asser Boys in finale zaalvoetbaltoernooi Gieten

Asser Boys, Annen, Stadskanaal, SC Emmeloord, Muntendam en Vako spelen in de finaleronde van het 33 Univé Kerst Zaalvoetbal Toernooi.De finale wordt zaterdag 3 januari 2015 gespeeld. Aanvang 19.00 uur Sporthal De Goorns in Gieten.

Zoals ieder jaar krijgt de winnaar van het Univé Kerstzaalvoetbaltoernooi een uitnodiging om deel te nemen aan de Supercup Noord-Nederland, op zaterdag 17 januari in Leek. Op dat toernooi, met een totaal van 1750 euro aan prijzengeld, komen de winnaars van de grootste kerstzaalvoetbaltoernooien in Noord-Nederland tegen elkaar uit.


Klik hier voor de flyer Supercup Noord-Nederland.

Informatieavond met Asser Boys op reis in 2015

Na het succes van de afgelopen twee jaren organiseren we in 2015 opnieuw een meerdaagse reis. Dit keer gaan we richting Duitsland en Oostenrijk. We brengen o.a. een bezoek aan Salzburg, het Adelaarsnest van Hitler, Chiemsee en aan de Grossglockner. Tevens bezoeken we Munchen en Dachau.

De reis staat gepland van 1 mei tot en met 5 mei 2015.
Er zijn nog enkele stoelen vrij in de bus, heb je belangstelling neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. f bel 0592 -331353 of komt naar de informatieavond op woensdag 14 januari 2015, aanvang 20.00 uur in de Oase.

In memoriam Roelof de Zwaan

Op woensdag 8 januari 2014 is overleden, ons lid Roelof de Zwaan.

Roelof is 65 jaar oud geworden en was lid sinds 1 mei 1977.
Naast dat hij jaren heeft gevoetbald en leider is geweest, was hij behulpzaam bij de kantine.

Roelof de Zwaan wordt in besloten kring gecremeerd.

Wij wensen de familie veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Bestuur en leden v.v. Asser Boys
Supportersvereniging Asser Boys
Stichting Vrienden Asser Boys

Update: wedstrijdprogramma komende weken

Onderstaand het wedstrijdprogramma tot 26 januari 2014. Voor de meest actuele informatie, zoals afgelastingen en eventuele wijzingen in het programma, maar ook voor kantineroosters en activiteiten ga naar RTV Drenthe teletekst pagina 323.

ATTENTIE: bekijk het wedstrijdprogramma, vanaf  18 januari  t/m 26 januari 2014

Dus regelmatig Teletekst checken.

Asser Boys sluit 2013 af met oliebollen

Wat ondertussen al een traditie is geworden, heeft ook eind 2013 weer plaatsgevonden.Na het oliebollen toernooi op zondag 29 december in de sporthal Peelo, was het oudejaarsdag weer oliebollen verkoop. De bakkers Harm en Richard van Solkema, Bert van der Tuuk en Henk Veen zorgden voor de overheerlijke oliebollen die in grote aantallen werden verkocht

Lees verder en bekijk hier de foto-impressie.

Toneelvoorstelling "In de kantine" op 2 maart 2013

Op zaterdag 2 maart 2013 verrassen de toneelspelers van de Vrije Trappers met hun jaarlijkse toneelstuk in Café Popken te Ekehaar. De titel is "In de kantine" en daar kunt u zich vast van alles bij voorstellen.

Lees hier de detailsen reserveer 2 maart alvast in uw agenda.

G-voetbal verkozen tot Asser G-sportploeg van het jaar 2012

Op dinsdag 22 januari 2013 vond in de Nieuwe Kolk de Sport verkiezing plaats van het jaar 2012 van de gemeente Assen. In de categorie G-sport wist het G-voetbal van Asser Boys de hoofdprijs mee naar huis te nemen. Naast de eer, kregen ze ook een mooi geldbedrag van 500 euro.

Laatste clubblad uit eigen drukkerij bij Asser Boys

Door Sjoerd Rombout op 27 januari 2013

Aan een jarenlange traditie komt een eind. Asser Boys maakt al seizoen op seizoen het clubblad in eigen huis. Omdat het contract voor de reproductie apparatuur afloopt en er wensen zijn voor een nieuwe opzet, wordt op dinsdag 29 januari 2013 het laatste clubblad gedrukt bij Asser Boys.

Lees hier het volledige artikel.

Digitaal Clubblad nr. 10 2012-2013

Het 10e digitale clubblad van seizoen 2012 - 2013 is verstuurd naar alle leden. Via deze link kunt u zich aanmelden voor het digitale clubblad. Om het clubblad te downloaden klikt u hier.

Een overzicht van alle clubbladen van dit seizoen is ook te vinden door op de afbeelding van het clubblad in de linker kolom te klikken.

Teletekst niet beschikbaar op website

Wegens technische problemen is het momenteel niet mogelijk om teletekstpagina 323 van RTV Drenthe hier te raadplegen.
Voor de laatste informatie bent u dus tijdelijk aangewezen op de TV.
We hopen dat het probleem snel zal worden opgelost.

Media-aandacht: Veel animo voor Open EK G-voetbal bij Asser Boys

Assen– De tak G-voetbal bij Asser Boys bestaat dit jaar 25 jaar. In het weekend van 24 en 25 mei wordt dat gevierd met een Open Europees Kampioenschap G-voetbal. De animo hiervoor is overweldigend. Meer dan 40 teams uit zes verschillende landen hebben zich al aangemeld.

Lees hierhet volledige artikel.

Nieuwjaarsreceptie: 2013 een belangrijk jaar voor het G-voetbal

Na de heerlijke oliebollen van eind vorig jaar, is 2013 al weer een paar dagen op weg. En dan is het weer tijd voor de traditionele nieuwjaarsreceptie bij Asser Boys. Jan Puper had het over respect en veel G-voetbal.

 

Nieuwsgierig naar Jan's complete verhaal?Lees het hier.

Nieuwe website beheerders in functie

Na een avondje intensief trainen zijn Cor Klok en Jac Mulder klaar gestoomd om de website van Asser Boys te gaan beheren.
Cor en Jac zijn enthousiast en hebben goede ideeën om de website actueel te houden. Dit zal bijdragen aan een betere informatievoorziening. Nadiah en Erik worden bedankt voor hun bijdrage in het beheer van de informatie op de website.
Zij zullen zich nu meer kunnen gaan richten op de opmaak van de website, het clubblad en verschillende flyers.

Wedstrijdschema finales Veteranencup zaterdag 12 januari 2013

Afgelopen zaterdag zijn in de voorrondes bepaald welke teams er naar de echte finale gaan en welke teams naar de troostfinale.
Asser Boys, vorig jaar nog kampioen, is niet doorgedrongen tot de echte finale. Zij moeten nu gaan strijden voor de 5de plaats.
Een beetje extra steun kunnen ze wel gebruiken. En wees er snel bij, want de tribune is snel vol. Hieronder staat het wedstrijdschema voor zaterdag 12 januari 2013.

Lees meer

Beker tegenstanders Eerste en Dames 1 bekend

Zowel Asser Boys 1, als ook Dames 1, zijn een ronde verder gekomen in de beker. De volgende tegenstander van het eerste is: Bergum. Deze wedstrijd wordt thuis gespeeld op dinsdag 7 februari 2012 om 20.00 uur. De nieuwe tegenstander van de dames is ook bekend: VIOD uit Driesum (Fr). Het wordt dus twee keer: Drenthe - Friesland.

Toernooi Topkids in Smilde op zaterdag 28 januari

De Top Kids spelen zaterdag 28 januari hun 3e Top Kids zaalvoetbaltoernooi. Hieraan doen G-pupillen en G-jeugd mee. Het toernooi begint om 13.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Het toernooi vindt plaats in sporthal de Smelte in Smilde. De deelnemende verenigingen zijn: Kids United, Drenthina, Actief, ONR Roden en Top Kids Asser Boys.

Eerste en Dames 1 bekeren verder

Zowel Asser Boys 1, als ook Dames 1, zijn een ronde verder gekomen in de beker. De volgende tegenstander van het eerste is al bekend: Bergum. Deze wedstrijd wordt thuis gespeeld op dinsdag 7 februari 2012 om 20.00 uur. De nieuwe tegenstander van de dames is nog niet bekend.

Digitaal Clubblad nr. 10 2011-2012

Het 10e digitale clubblad van seizoen 2011 - 2012 is verstuurd naar alle leden. Via deze link kunt u zich aanmelden voor het digitale clubblad. Om het clubblad te downloaden klikt u hier. Een overzicht van alle clubbladen van dit seizoen is ook te vinden door op de afbeelding van het clubblad in de linker kolom te klikken.


In memoriam Sietse Jagt

Onverwacht is op 88 jarige leeftijd overleden ons zeer gewaardeerd lid van verdienste Sietse Jagt. Sietse was lid van onze vereniging vanaf 1 oktober 1946. Hij is geboren op 5 juni 1923 en overleden op 13 januari 2012.

Sietse heeft jarenlang deel uitgemaakt van het bestuur van de vereniging. Tot voor kort was Sietse nog actief als de “man in het kassahokje”.

Sietse kwam nog regelmatig een kijkje nemen op ons sportcomplex. Recentelijk was hij aanwezig bij de fotosessie voor de eregalerij voor leden langer dan 50 jaar lid van de vereniging.

Wij verliezen in Sietse een markant lid van de vereniging.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Bestuur en leden v.v. Asser Boys
Supportersvereniging Asser Boys
Stichting Vrienden Asser Boys

Asser Boys 1 moet nog even blijven oefenen

Het eerste van Asser Boys begint 2012 met twee oefenwedstrijden. De eerste wedstrijd ging vandaag verloren tegen Annen met 2-3. Waarschijnlijk hadden de spelers nog last van de veteranencup.

Komende donderdag hebben ze een nieuwe kans tegen Gieten. Ze spelen donderdag 19 januari om 19.00 uur bij Asser Boys.

Wij werken aan een positieve clubcultuur

Bij VV Asser Boys werken we hard aan het creëren van een positieve cultuur, waarin onze jeugdspelers zich optimaal kunnen ontwikkelen en minder snel afhaken. Daarbij hebben wij uw hulp hard nodig!

We willen graag een vereniging zijn met een positieve clubcultuur. In het algemeen zie je in de sport helaas vaak veel negatief gedrag terug: coaches praten vooral over wat hun spelers niet goed doen, spelers kraken elkaar af en ageren tegen de scheidsrechter, ouders roepen in hun enthousiasme langs de lijn niet altijd het meest handige, enzovoort.

We willen juist een voorbeeld zijn van een club waar het anders gaat. Waar mensen vooral bezig zijn met wat er wel goed gaat en met de kracht van spelers. En gepast met elkaar omgaan. Want wij geloven erin dat in zo’n cultuur onze spelers zich beter kunnen ontwikkelen (en dus betere prestaties zullen neerzetten), minder pubers afhaken (met alle positieve gevolgen van dien!), het aantal vrijwilligers toeneemt en ook sportiviteit en respect toenemen.

Het neerzetten van een positieve clubcultuur heeft tijd nodig; we hopen dat u ons die tijd gunt en ons wilt helpen om aan die cultuur te werken.

Op donderdagavond 9 februari is de aftrap van het project bij onze club. Er is dan een workshop voor bestuur, commissieleden, trainers, coaches en de ouders van de jeugdleden. Vanaf 19.30-20.00 uur is de inloop en de workshop wordt gehouden van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Kijk ook eens op www.positiefcoachen.nl. Let vooral op het filmpje!

Asser Boys 1 start nieuwe jaar met oefenwedstrijden

Het eerste van Asser Boys begint 2012 met twee oefenwedstrijden. Komende zondag de eerste wedstrijd om 14.00 uur tegen Annen. Donderdag 19 januari spelen ze om 19.00 uur tegen Gieten. Beide wedstrijden worden thuis gespeeld. Komt u ook kijken hoe onze jongens de feestdagen zijn doorgekomen?

Kleding passen Jeugdleiders en Jeugdtrainers

Alle jeugdleiders en jeugdtrainers worden uitgenodigd om op maandag 16 of woensdag 18 januari kleding te passen in de kantine. Hiervoor is gelegenheid tussen 19:00 uur en 20:00 uur.

Nieuwe scheidsrechters gezocht

UITNODIGING BASIS OPLEIDING SCHEIDSRECHTERS(BOS) BIJ vvLEO

Na het succes van de Pupillencursus bij vvLEO, komt LEO nu met een vervolgcursus; de Basis Opleiding Scheidsrechters (BOS). Om het maximale aantal deelnemers te halen, nodigen wij leden van Asser Boys uit om samen met ons deze cursus te volgen.

Iedereen die 16 jaar of ouder is mag zich aanmelden. De kosten voor deze cursus bedragen € 45,- (incl. cursusmateriaal) per persoon.

Deze kosten worden vergoed door Asser Boys!

Iedereen die het examen met succes weet af te leggen, mag zich KNVB scheidsrechter noemen en heeft de mogelijkheid om wedstrijden voor de KNVB te fluiten. Er kan echter ook gekozen worden om verengingscheidsrechter (of zelfs beide) te worden.  Belangrijk om te weten voordat je je aanmeldt, is dat je je alleen aanmeldt wanneer je fluiten echt leuk vindt en hiervoor maar liefst 7 avonden van 3 uur tijd wilt vrijmaken.  In tegenstelling tot de pupillencursus is het nu wel mogelijk te zakken bij het niet halen van het eindexamen.

 

Lees meer

Dames zoeken leid(st)er (per direct) en trainer (vanaf seizoen 2012-2013)

Vanwege het vertrek van de trainer voor dames 1 en 2 aan het eind van dit seizoen en het vertrek van een leider van dames 2 eind vorig jaar, wordt er gezocht naar goede vervangers. Wie interesse heeft voor onderstaande vacatures kan contact opnemen met Rudy Wijsbeek (E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Vacature: Leid(st)er dames 2 (per direct)
Dames 2 is op dit moment zonder leid(st)er en is daardoor dringend op zoek naar een nieuwe leid(st)er. De leid(st)er begeleidt het tweede team tijdens de wedstrijden op zaterdag. Regelmatig worden trainingen bezocht op maandagavond of woensdagavond. Een tweetal leid(st)ers behoort ook tot de mogelijkheden.

Vacature: Trainer dames 1 en 2 (vanaf seizoen 2012-2013)
Asser Boys is op zoek naar een enthousiaste damestrainer voor ons 1e en 2e team. De belangrijkste taken zijn het begeleiden en coachen van het 1e team op de zaterdag en het verzorgen van de trainingen van het 1e en 2e team op de maandagavond en de woensdagavond. Ervaring met blessure behandeling heeft onze voorkeur.

Lees meer

Nieuwjaarsreceptie Asser Boys op zondag 8 januari 2012

De oliebollen van oudjaarsdag hebben weer heerlijk gesmaakt, met dank aan de familie Solkema en vele anderen. Een mooie afsluiter van 2011.
Wat 2012 gaat brengen, is nog een verrassing. Mogelijk dat Jan Puper een goede voorspelling kan doen.

U bent van harte welkom om op zondag 8 januari 2012 vanaf 14.00 uur de nieuwjaarsreceptie te komen bezoeken in de kantine.
De receptie duurt tot uiterlijk 17.00 uur. De koffie, een hapje en twee drankjes worden u namens de vereniging aangeboden.


KiKa