Top of Holland Trophy 2013 (20e editie)

Het is al weer bijna zover. De 20e editie van de Top of Holland Trophy staat weer voor de deur. Het evenement dat traditie is geworden tijdens de Paasdagen. Een evenement dat dit jaar plaats vindt op zaterdag 30 en zondag 31 maart en door ongeveer 80 voetbalteams wordt bezocht. Het blijkt echter dat de economische crisis ook zijn sporen heeft achtergelaten in de wereld van de sporttoernooien. Het aantal toernooien dat er dit jaar wordt georganiseerd door Euro-Sportring is flink minder. De opzet voor dit jaar is volledig anders.
De 20e editie van het toernooi speelt zich dit jaar af op 2 locaties, namelijk bij Achilles 1894 en Asser Boys. Vanuit Euro-Sportring is er dit jaar gekozen voor minder toernooien, een kleinere opzet per toernooi en het scheiden van de meisjes- en jongenstoernooien. Voor ons als organisatie betekent dit wel een jammerlijke ontwikkeling, aangezien de combinatie van 2 sekses het toernooi altijd heel speciaal maakte. Desondanks heeft de organisatie er ook dit jaar volop zin in om van het toernooi weer een groot succes te maken. Door het spelen op locaties is de deelname van de Asser verenigingen ietwat verminderd. De organisatie heeft er wel voor gezorgd dat ook teams van LEO en LTC kunnen meedoen.

Hopelijk zal, ondanks het vroege tijdstip dit voorjaar, het weer prachtig zijn. Het is heel frustrerend voor de teams die er naar uit hebben gezien om lekker een weekend te gaan voetballen en plezier te hebben en dat het weer dan een spelbreker is. Voor de vele vrijwilligers is het ook prettig om in een lekkere temperatuur je in te spannen. Mocht het onverhoopt toch slecht weer worden, dan is er in overleg met de gemeente Assen een noodprogramma ontwikkeld zodat de teams toch een volwaardig programma wordt aangeboden. Dankzij de gemeente heeft iedere locatie de beschikking over een kunstgrasveld.

In het randprogramma is er ten opzichte van vorig jaar één wijziging. De openingsavond zal dit jaar weer plaatsvinden in de kantine van Achilles 1894. De prijsuitreiking zal dit jaar een andere opzet hebben. Na de ervaringen van de afgelopen jaren, is er nu voor gekozen om de prijsuitreiking aansluitend aan de finales op de sportlocaties te houden. Het bleek dat veel teams na de prijsuitreiking huiswaarts gingen.

Het organiseren van een toernooi als Top of Holland Trophy lukt alleen met de samenwerking van alle meewerkende instanties en vrijwilligers. Door de steun van o.a. de gastverenigingen Asser Boys en Achilles 1894, Dr. Nassau College, de Gemeente Assen, de sponsoren, Euro-Sportring en de vele vrijwilligers, blijft Top of Holland Trophy één grote traditie tijdens de Paasdagen.Namens de organisatie wil ik iedereen alvast via deze weg bedanken voor uw enthousiaste medewerking en u veel succes en plezier toewensen.

Lees meer informatie over het TOHT

Egbert van den Berg,
Voorzitter TOHT organisatie.


KiKa