16 november: 7x7 voetbal bij Asser Boys

Vrijdagavond 16 november zal de voetbalvereniging Asser Boys gastheer zijn van de najaarsreeks van 7tegen7-toernooien. Het zal voor dit najaar de laatste gelegenheid zijn kennis te maken met deze snel groeiende tak van voetbalsport. Afwijkend van het normale voetbal is, dat wordt gespeeld op een half veld, waarbij beide teams zeven spelers bestaan. Langs de kant staan maximaal vijf spelers, die onbeperkt mogen worden gewisseld. Buitenspel is afgeschaft en slidings zijn niet toegestaan. Deelnemers zijn 35 jaar of ouder. Het toernooi staat open voor alle clubs uit de regio. Aanmeldingen voor deelname zijn mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Komend voorjaar wordt gestart met een nieuwe reeks van toernooien. Er zal worden gespeeld bij alle deelnemende clubs. Het succes van 7tegen7 komt tot uitdrukking in de plannen van de KNVB om een competitie te starten. Op vrijdag 24 mei 2013 zal een groot toernooi worden georganiseerd, waarbij iedereen vanaf 35 jaar kan kennismaken met de voetbalvariatie. Men behoeft dan niet lid te zijn van een club, zodat ook buurtteams en bedrijfsploegen kunnen deelnemen. De KNVB zorgt dan samen met Continental Banden, dat alle deelnemers zullen zijn verzekerd.

Voor komende vrijdag is deelname aangekondigd door LEO (met twee of drie teams), Achilles 1894 (met twee teams), Asser Boys (met twee of drie teams) en Rolder Boys. Er is verder belangstelling getoond door VAKO, Witteveense Boys ’87 en Wijster. Een aantal clubs heeft laten weten door zaalvoetbal en competitieverplichtingen op de zaterdag vooralsnog niet mee te doen. Wellicht zal in het voorjaar de vlag er anders bijhangen. Dat zijn ACV, LTC, vv Beilen en VKW. Voorts overwegen enkele clubs uit Assen en omliggende gemeenten deelname aan de voorjaarsreeks. Door de groei zal in het voorjaar schifting plaatsvinden op grond van leeftijden oftewel 35+ en 45+.

Tot vrijdag

Namens alle deelnemers, Luc Rengers


KiKa