7 tegen 7 start weer met een nieuw seizoen

Net zo als de afgelopen jaren komt er ook het komend seizoen weer een 7 tegen 7 competitie. Bij "Lees meer" vind je daar uitgebreide informatie over. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je contact opnemen met Luc Rengers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aan de Voetbalverenigingen in de regio Noord- en Midden-Drenthe

Betreft:  7tegen7 najaarsreeks KNVB
1 augustus 2017

Geacht Bestuur,
Geachte Teamleider,

In de communicatie van de KNVB heeft u kunnen lezen, dat de najaarsreeks 7 tegen7 er aan zit te komen. Vele teams zijn reeds aangemeld en naar verluidt betreft het zelfs een record aantal deelnemers. Sinds 2012 organiseert de KNVB het 7tegen7 voetbal in poulevorm. Poules van vier of vijf teams spelen iedere speelavond tegen elkaar in de leeftijdscategorieën 35+ en 45+.
Een variant op die poule-indeling kan een competitievorm zijn. Daaraan doen meer teams mee dan in de poulevorm. Voordeel is, dat de teams afwisselende tegenstanders ontmoeten, dus niet iedere keer hetzelfde programma afwerken. Het is door het grotere aantal deelnemers bovendien drukker tijdens de derde helft. Dat sociale aspect van 7tegen7 is van belang. Niet alleen voor de gezelligheid, maar financieel aantrekkelijk voor de clubkas. Tijdens de derde helft kan voor een extra activiteit worden gezorgd. Een sportquiz, een rad van avontuur of zelfs live muziek behoren tot de mogelijkheden.
Leuk toch….een volle kantine op de vrijdagavond?
Inderdaad, vrijdagavond, want dat is het speelmoment voor de 7tegen7 competitie. De speeldata zijn 15 en 29 september, 13 oktober en 3 en 17 september. Mogelijk wordt dat rijtje nog uitgebreid/aangepast, maar dat is mede afhankelijk van het aantal deelnemende clubs. In de voorjaarsreeks wordt de competitie voortgezet op 23 maart, 6 en 20 april. 11 en 25 mei.
Lijkt dit teveel dan sla je als team gerust een keertje over. Indien uw club dit sowieso teveel vindt, bestaat de mogelijkheid om incidenteel mee te doen. Gewoon op een avond het populaire spelletje 7tegen7 uitproberen. Drie wedstrijden van 20 minuten op een half veld zonder slidings en zonder buitenspel.

Op de aanmeldingslijst van de KNVB staan diverse teams uit onze regio vermeld. Als uw team niet in de poule-indeling wenst te spelen, maar in de regiocompetitie, meld dat even via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mocht dit vragen oproepen, neem dan even telefonisch contact op of stuur een mailtje.

Hartelijke groet

Luc Rengers

0654345600
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Unit4 Multivers

KiKa