Asser Boys pakt de titel in Stadskanaal

Zondag 14 mei 2017 zal een dag worden die veel Asser Boys leden (of betrokkenen) niet snel zullen vergeten. Na een overtuigende 0-4 overwinning op SC Stadskanaal zagen de vele meegereisde supporters hun club de eerste titel sinds 1996 veroveren. Naar de wedstrijd in Stadskanaal waren ongeveer 210 supporters afgereisd. Velen per bus, maar ook nog een groot aantal per auto. Zij zagen dat Asser Boys het de eerste helft moeilijk had. In de tweede helft stelde Asser Boys echter onder leiding van René Westerveen orde op zaken door met 0-4 te winnen. Door de overwinning promoveert Asser Boys naar de 2e klasse, een klasse waar de ploeg sinds 1968 niet meer in uitkwam.

Zoals hiervoor al aangegeven liep de eerste helft niet bepaald volgens planning. In de eerste minuten maakten de Assenaren een nerveuze indruk. Van afstand werd Stadskanaal dan ook in de openingsfase een aantal maal gevaarlijk. De schoten waren echter steeds of een makkelijke prooi voor keeper Marvin Bodde ofwel belandden ze naast of over het doel. Ineens werd Asser Boys echter gevaarlijk. Hamada Qasem werd gelanceerd, maar zijn schot ging net over het doel. Het betekende wel het begin van een betere fase van de kant van Asser Boys, want in het vervolg waren ook Justin Smeenge en René Westerveen dicht bij een openingstreffer voor de uitploeg. De grootste kans van de eerste helft kwam echter van de kant van SC Stadskanaal. Zo'n vijf minuten voor rust werd de bal met hangen en wurgen van de doellijn van Asser Boys weggehaald. De scheidsrechter floot even later het rustsignaal en het spel van Asser Boys was door alle nervositeit nog niet uit de verf gekomen.

Zo moeizaam als de eerste helft verliep, zo voorspoedig startte de tweede. Terwijl velen nog een plekje aan het opzoeken waren langs de lijn, was het René Westerveen die in de 48e minuut de 0-1 binnen schoot. Een enorme opluchting voor alle spelers, stafleden en supporters. In de fase na de 0-1 bleef de wedstrijd in eerste instantie vrij rommelig verlopen. Na geklungel achterin bij Asser Boys kreeg Stadskanaal nog een kansje en ook even later was het Marvin Bodde die moest ingrijpen op een schot van afstand. In de 71e minuut was het echter René Westerveen die de score verdubbelde voor Asser Boys door de 0-2 binnen te schieten. Spelers en staf wisten dat de titel nu wel heel dichtbij was en vierden de treffer uitbundig. De vreugde was helemaal compleet toen René Westerveen in de 79e minuut zijn hattrick complementeerde door de 0-3 binnen te schieten. Het betekende zijn 32e en laatste treffer van het seizoen in de 3e klasse C. De laatste van Asser Boys was het echter niet. Die eer komt toe aan Nick Modderman. Hij wist na een afgemeten voorzet van Robert Termohlen in de 83e minuut via de keeper de 0-4 binnen te koppen. De laatste minuten was het vervolgens vooral afwachten op het laatste fluitsignaal. Al dient de uitstekende redding van Marvin Bodde in de slotfase zeker nog vermeld te worden. Na het laatste fluitsignaal barstte een groot feest los, dat 's avonds laat pas weer eindigde. De spelers en staf vierden uitbundig feest. Eerst op het veld, vervolgens in de kleedkamer en in de bus en tot slot in de kantine van Asser Boys.

Na jaren van trouwe dienst betekende deze kampioenswedstrijd het afscheid bij het 1e elftal van leider Bert Braxhoofden en verzorgster Jannie Braxhoofden. Daarnaast vertrekt Wietze de Jong na twee seizoenen als trainer. Bert, Jannie en Wietze, bedankt voor de mooie jaren! Een mooier afscheid was niet mogelijk!

Unit4 Multivers

KiKa