Asser Boys wint en ziet concurrent Dalen gelijk spelen

Asser Boys heeft vandaag in de voorlaatste speelronde uitstekende zaken gedaan. Asser Boys wist namelijk zelf op eigen veld LEO met 3-0 te verslaan, terwijl Dalen zich verslikte op bezoek bij CEC door met 1-1 gelijk te spelen. Voorafgaand aan de wedstrijden van vanmiddag stonden beide teams nog op gelijke hoogte. Door de uitslagen van vanmiddag staat Asser Boys met nog één wedstrijd te gaan, twee punten los. Asser Boys gaat volgende week op bezoek bij SC Stadskanaal (nummer 4), terwijl Dalen het op eigen veld opneemt tegen Titan (nummer 13).

Voorafgaand aan de wedstrijd bij Asser Boys werden er voorwedstrijden gespeeld tussen de JO-9 teams van beide verenigingen. De sfeer werd opgebouwd en de trommels en vlaggen kwamen tevoorschijn. Op het moment dat de spelers van Asser Boys 1 en LEO 1 het veld betraden werd er zelfs nog vuurwerk ontstoken. Een geweldige sfeer bij de enige Asser Derby dit seizoen in de Derde Klasse C. Het spel in de openingsfase was echter verre van geweldig. Asser Boys startte onrustig en nerveus. Na 10 minuten werd Asser Boys voor het eerst gevaarlijk, maar het schot van René Westerveen werd gepakt door de keeper van Leo. Een minuut later was het wel raak. Op aangeven van Mark Modderman was René Westerveen de keeper net iets te snel af. Vervolgens kon hij in de 11e minuut de 1-0 binnen schieten. Een bevrijdende treffer bleek dit nog niet te zijn. LEO werd zelfs de gevaarlijkste ploeg. Tot twee keer toe greep Marvin Bodde echter uitstekend in. Door slordig spel lukte het Asser Boys lange tijd niet om kansen te creëren. Vanuit een hoekschop was het echter wel Asser Boys dat precies op het juiste moment wist te scoren. In de 36e minuut kopte Wesley Mulder uit een hoekschop van Robert Termohlen de 2-0 binnen. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord, waardoor beide teams bij een 2-0 stand aan de thee gingen.

De tweede helft begon opnieuw matig en in de eerste 20 minuten gebeurde er niet veel. De enige grote kans was voor LEO, maar Marvin Bodde wist deze uitstekend te keren. Asser Boys had het lastig, maar kwam in de 64e minuut wel op een 3-0 voorsprong. René Westerveen werd gelanceerd en hij omspeelde vervolgens de keeper en rondde koelbloedig af. In het laatste half uur werd Asser Boys nog drie keer gevaarlijk via Gerben Tammenga, René Westerveen en Nick Modderman, maar tot doelpunten leidde dit niet meer. Asser Boys speelde de wedstrijd rustig en geconcentreerd uit. De spanning in de slotfase zat meer in de wedstrijd die gespeeld werd in Emmer-Compascuum. Hier speelden CEC en Dalen tegen elkaar. Nadat Dalen al snel op een 0-1 voorsprong was gekomen, was CEC in de tweede helft langszij gekomen. Vol spanning werd er afgewacht op het definitieve resultaat. Al vrij snel na het laatste fluitsignaal bij de wedstrijd Asser Boys - LEO kwam de bevestiging, Dalen had punten verspeeld bij CEC. Dit betekent dat Asser Boys nu twee punten los staat en alles in eigen hand heeft in de laatste speelronde.

Unit4 Multivers

KiKa