Asser Boys VR1 handhaaft zich in de 2e Klasse!

De dames van Asser Boys vrouwen 1 gingen vandaag een allesbeslissende laatste speelronde tegemoet in de wetenschap dat ze nog twee plekken moesten stijgen om nacompetitie te kunnen ontlopen. De opdracht vooraf was duidelijk. Zelf winnen bij SV Bedum VR1 en dan afwachten of beide concurrenten (Achilles 1894 VR1 en Bergum VR1) punten zouden laten liggen. Beide ploegen stonden namelijk slechts één punt boven de vrouwen van Asser Boys. 

De wedstrijd in Bedum begon voorspoedig. In de eerste 25 minuten werd al een 0-2 voorsprong behaald door doelpunten van Annemieke de Lange en Miranda "Muis" Veldhuis. De dames leken de wedstrijd volledig onder controle te hebben. Vlak voor rust kwam de spanning echter terug in de wedstrijd door een treffer van SV Bedum VR1 vanaf de penaltystip. Hierdoor gingen de dames met een krappe 1-2 voorsprong aan de thee. Al vrij snel na rust werd de marge echter weer naar twee gebracht. Na een uitstekende diepte-pass van Annemieke de Lange was het opnieuw Miranda "Muis" Veldhuis die doeltreffend was. Een enorme opluchting. Dit duurde alleen niet lang. Vanaf de aftrap werd de marge van twee goals namelijk gelijk weer weggeven. De 2-3 betekende opnieuw het ingaan van een spannende fase. Deze werd pas tien minuten voor het einde van de wedstrijd beëindigd toen Miranda "Muis" Veldhuis haar hattrick complementeerde door de 2-4 binnen te schieten. Dit was 10 minuten later ook de eindstand. De dames hadden hun plicht gedaan en moesten wachten op nieuws van de andere velden.

Dit nieuws kwam niet veel later. Achilles 1894 VR1 bleek met 10-0 te hebben verloren van Winsum VR1 en ook de dames van Bergum VR1 bleken te hebben verloren, met 1-6 van VIOD VR2. Asser Boys VR1 had een houdini-act volbracht door op de laatste speeldag twee plekken te stijgen en zo alsnog de nacompetitie te ontlopen. Een fantastische prestatie.

Vanuit Asser Boys feliciteren wij van harte de speelsters, staf & andere betrokkenen met dit resultaat. 

Unit4 Multivers

KiKa